10 tips til afstresning hjemme og i haven

Det er ikke altid selvfølgeligt, at man kan slappe af efter en travl dag. Har du brug for nogle tips om, hvordan man stresser af? Disse zen-tips hjælper dig til at falde til ro hjemme og i haven.

Afstresning indendørs

  1. Tag planter ind i huset, for disse grønne gevækster sørger for en naturlig rensning af luften. Et sundt indeklima bidrager til din sundhed og sindstilstand.
  2. Kender du konceptet sovehygiejne? En god sovehygiejne betyder, at du på forhånd påvirker din søvn positivt, f.eks. ved ikke at foretage dig noget anstrengende, inden du går i seng. Mindst lige så vigtigt er det, at du holder din smartphone, tablet og computer ude af soveværelset, for de holder dig længere vågen og forhindrer produktionen af melatonin.
  3. Und hver dag dig selv noget ‘me time’. Ignorer alle huslige bekymringer i en halv times tid, og slå dig f.eks. ned i sofaen med en kop te og et blad.
  4. Dagens mest stressende øjeblik? Det er, når du, stadig med søvn i øjnene, ikke kan finde dine nøgler, præcis i det øjeblik, hvor du bare virkelig skal afsted. Gør dig det behageligt, og giv vigtige opgaver en fast plads i kalenderen. Sådan begynder du din dag med en lille smule mindre stress.
  5. Tillad os at sparke en åben dør ind: Det vigtigste våben imod stress er at spise sundt. Grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn holder dig på benene hele dagen. Kaffe, sukker og alkohol er imidlertid uundgåeligt forbundet med energispidser og energisvind.

Stress af i haven

  1. Din have er det ideelle sted at glemme dine bekymringer. Gå udenfor, træk lidt frisk luft, og nyd udendørsstemningen. Ved at være bevidst om de små forandringer, som årstidernes gang medfører, kan du lidt bedre relativere dagligdagens bekymringer.
  2. Om sommeren er der ikke noget så afslappende som at tage sig en lur i skyggen. Slå dig ned med nogle puder under et træ eller en terrasseoverdækning og drøm dejligt.
  3. Dyrk motion i den frie luft. Du behøver ikke ligefrem at tage ud at jogge i parken: også svømning, yoga og selv havearbejde hjælper dig med at stresse af.
  4. Indret et hjørne, hvor du kan bringe orden i dine tanker. Der er intet så idyllisk som en charmerende gynge under et træ i din have, men føl dig frem for alt fri til også virkelig at gøre dit sted til dit helt eget sted. Personalisering er budskabet.
  5. Gør din terrasse til et sted, hvor du virkelig kan leve. Ved at afskærme din terrasse fra vind og regn og indrette den hyggeligt, men praktisk, skaber du et ekstra rum, hvor du kan nyde det sammen med familie og venner. Du vil hurtigt mærke: Livet udenfor gør dig godt.

Anmod om vores inspirationsbrochure

Lad dig inspirere af vores mange vellykkede projekter, og se de forskellige modeller og det store udvalg af tilbehør.